COBISS iskanje
COBISS iskanje

Čarobni Sij in Jaz

Cs2

S pozitivno samopodobo so vsakodnevni izzivi lažje obvladljivi; to ne velja le za svet odraslih, ampak tudi za otroškega. Avtorica knjige To sem Jaz Špela Bašar je na sobotni delavnici, ki jo je organizirala Knjižnica Ivančna Gorica, najmlajšim s pomočjo zgodb iz knjige in lutke z imenom Sij približala njihov notranji svet ter vrline, ki so jih tudi zapisali ter pobarvali na asfaltnih tleh za knjižnico.

Knjiga To sem Jaz je prva v zbirki Čarobni Sij in Jaz, prinaša dogodivščine z vajami za krepitev pozitivne samopodobe, čustvene inteligence ter prijaznega pogleda na svet.

Čarobni Sij je čarobno bitje, ki živi v vsakem izmed nas, predstavlja tisto zavest, ki vedno ve, da je vse v redu, in vedno najde pravi odgovor na vprašanja. Knjiga je narejena tako, da skozi zgodbo sledimo potovanju Čarobnega Sija in otroka po njegovem notranjem svetu, poleg tega pa rešujeta različne naloge, ki so interaktivne narave, poslušata meditacijske zgodbe in izgovarjata afirmacije, da lahko napredujeta.

Bašarjeva je povedala, da je knjiga napisana tako, da jo skupaj prebirajo odrasli in otroci, saj spodbuja pogovore o čustvih, dojemanju samega sebe in sveta okoli nas. Uporabljali jo bodo na izkustvenih delavnicah za otroke, ki se v izvedbi Bašarjeve obetajo tudi v ivanški knjižnici.