COBISS iskanje
COBISS iskanje

Odrasli

Izobraževanje za uporabo COBISS-a in baz podatkov
Izobraževanje za uporabo Cobiss-a in baz podatkov izvajamo individualno ali v skupini. Že ob prvem obisku vam pokažemo, kako uporabljate spletni katalog za iskanje, podaljševanje in naročanje gradiva. Pridobljeno znanje vam bo koristilo pri študiju, pisanju referatov, diplomskih nalog ali zgolj zabavi.

Knjižna in knjižnična vzgoja za predšolske in šolske otroke
Pripravljene imamo različne modele knjižne in knjižnične vzgoje za različne starostne stopnje: predšolske otroke, osnovnošolce, srednješolce, vzgojitelje, starše.

Knjižna in knjižnična vzgoja za odrasle
Predstavimo značilnosti bralnega razvoja in primerno gradivo za določeno starostno stopnjo bralca. Učimo vas uporabljati knjižnico in seznanimo vas s servisi, ki jih nudi. Če želite, da tovrstno izobraževanje izvedemo pri vas, nas pokličite. Zelo priljubljena je oblika knjižne in knjižnične vzgoje za babice in dedke – Po knjigo za vnučka.

Medijska vzgoja
Starejše otroke in mladino učimo uporabljati in obvladovati različne zapise na medijih.

Delavnice in predavanja
Knjižnica skrbi za različna izobraževanja v obliki predavanj in delavnic za otroke in odrasle v dvorani, galeriji, pravljični sobici, Koščakovi sobi in časopisni kavarni. V računalniški sobi potekajo računalniške delavnice in predavanja.

Delavnice in predavanja potekajo v vseh naših enotah, aktualni dogodki so objavljeni na naši spletni strani.