COBISS iskanje
COBISS iskanje

Vizualno kulinarično doživetje v Knjižnici Ivančna Gorica

20240415 162444

V prostorih Knjižnice Ivančna Gorica si do 31. maja 2024 lahko ogledate razstavo likovnih del Kulturnega društva Temenica, ki so nastala v sklopu projekta Okusi preteklosti, navdihi sedanjosti – hrana kot del naše kulture. Likovne mojstrovine, prav vse so na velikih formatih, so nastale na petih likovnih delavnicah, ki jih je vodila profesorica likovne umetnosti Jelka Rojec.

Kot je pojasnila mentorica, so se povabilu na likovne delavnice odzvali udeleženci iz širše okolice Temenice, najmlajši je star dobrih 20 let, najstarejši pa nekaj čez 60. Delali so v dveh tehnikah. Najprej so ustvarjali tihožitje s kolažiranjem, uporabili so akrilne barve, naravne materiale (česnove in čebulne olupke, ličkanje) ter valovito lepenko. Druga tehnika je bila asemblaž, na plošči so povezali različne elemente, ki so nekoč služili drugim namenom, zdaj pa so jih estetsko uredili v nove zgodbe.

Razstava je bila doslej na ogled v kulturnem domu v Temenici, kot je omenjeno v uvodu, pa ste do konca maja vabljeni k ogledu v ivanški knjižnici.