COBISS iskanje
COBISS iskanje

Literarni večer z Davidom Zupančičem

20240319 180929

David Zupančič je zdravnik v UKC Ljubljana, trenutno še specializant infektologije, ki pa bo kmalu postal specialist. Poleg svojega vestnega opravljanja dela, je tudi oče, pisatelj, avtor priljubljenega podkasta Umetnost lenarjenja, spletni vplivnež, poleg naštetega pa se trudi v svoj vsakdan dodati tudi čas za hobije.

Kot pisatelj je začel z izdajo svoje prve knjige Življenje v sivi coni, ki je nastala v času pandemije covida in opisuje takratne razmere. Izšla je leta 2022 in bila najbolj prodajana knjiga leta. Avtorjeva druga knjiga – Znanost mirnega življenja, je izšla konec leta 2023. Vodi nas skozi pot odkrivanja notranjega miru in sreče v sodobnem svetu. V njej so opisani praktični nasveti, podkrepljeni s strokovno literaturo, kako se soočiti z vsakodnevnim stresom, tesnobo, izzivi in kako najti življenjsko ravnovesje.

Literarni večer je potekal 19. marca 2024, v polni dvorani Mestne knjižnice Grosuplje. Skozi pogovor, smo slišali številne anekdote iz avtorjevega življenja, veliko zanimivih dejstev o možganih, kako je lenarjenje koristno, med drugim pa je avtor razkril, da je v pisanju že nova knjiga, katere se bralci že veselimo. Večer je potekal sproščeno, dvorano pa je večkrat napolnil iskren smeh, saj ima gospod Zupančič tudi zelo dober smisel za humor. Večer je povezovala Lucija Tomažin, dogodek pa je sklenil ženski pevski zbor Biser.