COBISS iskanje
COBISS iskanje

David Zupančič v Stični napovedal izid nove knjige

374951069 828456558945013 7025894266339341793 N 1 940x705

David Zupančič, avtor knjižne uspešnice Življenje v sivi coni, je na literarnem večeru, ki je 12. septembra 2023 potekal v stiškem kulturnem domu, številno publiko navdušil s svojo sproščenostjo, pozitivnostjo, humorjem in polno malho zdravniških anekdot. Njegova prva knjiga je nastala v času pandemije covida-19 in je ena najbolje prodajanih knjig v zadnjih letih pri nas; to je tudi ena najbolj izposojanih knjig v slovenskih knjižnicah, na lanskem knjižnem sejmu je prejela naziv Knjiga leta.

Zupančič v življenju počne marsikaj: je specializant infektologije, pisatelj, spletni vplivnež s 37.000 sledilci na Instagramu, ustvarjalec podkasta Umetnost lenarjenja, je tudi mož in oče. Na nekoliko provokativno vprašanje, kaj je njegovo poslanstvo, je brez oklevanja odgovoril, da to, da je zdravnik. Izvedeli smo, da ne gleda televizije, da se omejuje pri uporabi spleta, pa tudi da bo še letos izšla njegova druga knjiga z naslovom Znanost mirnega življenja, v kateri bomo lahko brali o odnosih, meditaciji, čuječnosti, spanju, lenarjenju. Obljublja, da je ohranil svoj stil pisanja, kar pomeni, da lahko pričakujemo humorne vložke in anekdote.

Literarno druženje, ki sta ga povezovali Janja Ambrožič in dijakinja Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica Julija Ambrožič, so odprli in sklenili člani domače folk skupine Propertea. Dogodek je potekal v okviru nacionalnega meseca skupnega branja v soorganizaciji Knjižnice Ivančna Gorica in Kulturnega društva Stična, udeležil se ga je tudi ivanški podžupan Tomaž Smole.