COBISS iskanje
COBISS iskanje

Otvoritev razstave Milene Bojc

Predsednica Drustva Sentviskih Likovnikov Milka Gruden In Milena Bojc 940x786

V Knjižnici Ivančna Gorica so do konca avgusta na ogled slike Milene Bojc, članice Kulturnega društva likovnikov Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični. Razstavo z naslovom Pogled skozi moje oči smo v družbi simpatičnih citrark Julije Koritnik in Sare Koleša, učenk Glasbene šole Grosuplje, odprli v sredo, 21. junija 2023.

Milena Bojc živi v Zgornjem Kašlju v ljubljanski občini, po rodu pa je Dolenjka in je otroštvo preživela v Podgorici v dobrepoljski občini. Razstava Pogled skozi moje oči je njena tretja samostojna, med drugim je razstavljala že v knjižnici v Dobrepolju, udeležila se je tudi več skupinskih razstav.

Že kot otrok je rada risala, v šoli je imela rada likovni pouk, sledilo je nekaj desetletij likovnega zatišja. Potem se je v Ljubljani vpisala v slikarsko šolo, svoj slikarski razcvet pa je doživela pred dobrimi 10 leti, ko se je pridružila Kulturnemu društvu likovnikov Ferdo Vesel v Šentvidu pri Stični. Članice se enkrat tedensko srečujejo v društvenem ateljeju v kulturnem domu v Šentvidu pri Stični in ustvarjajo. Bojčeva ima najraje motive iz narave. Na začetku svoje slikarske poti je slikala z akrilnimi barvami, potem pa prešla na tehniko olje na platno.

Milena Bojc je bila večji del delovne dobe zaposlena v Papirnici Vevče, kjer je delala v knjigovodstvu, zadnjih 16 let je upokojenka. Poleg slikanja ima rada še pletenje in šivanje, obdeluje vrt, v veliko veselje ji je tudi njenih sedem vnukov.