COBISS iskanje
COBISS iskanje

Svetovni dan knjige v Knjižnici Ivančna Gorica

S12

Knjižnica Ivančna Gorica je malo pohitela s praznovanjem svetovnega dneva knjige, ki bo v nedeljo, 23. aprila, saj smo že včeraj v ta namen gostili predstavo s Škratkom Prijateljčkom in odprli razstavo del učencev osnovnih šol iz naše občine.
Dogodek je omogočilo podjetje Eltim s Krke, ki se mu iskreno zahvaljujemo.

S1 S2 S3

Škratek Prijateljček živi v gozdu in opravlja zelo pomembno nalogo, saj skrbi, da se živali in škratje med sabo dobro razumejo. Otroke, ki so se včeraj v velikem številu zbrali na terasi za knjižnico v Ivančni Gorici, je poučil, da se je treba o težavah pogovarjati, pa tudi o lepem vedenju je govorila predstava Zavoda Enostavno prijatelji. Igralci so najmlajše naučili besede za vsak dan: hvala, prosim, dober dan.
Res je bilo veselo in zabavno, celo vreme je sodelovalo z nami.

S8 S4 S5

S6 S11  S12

V naši knjižnici si vse do 10. maja lahko ogledate razstavo del učencev OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični (mentorica Jelka Rojec), OŠ Stična (mentorici Anka Švigelj Koželj in Maja Godec) ter OŠ Zagradec (mentorica Anka Švigelj Koželj). Učenci 9. razreda iz Šentvida pri Stični so ustvarjali krajino po spominu in krajino po reprodukciji, njihova dela so na ogled v pritličju knjižnice. V prvem nadstropju knjižnice si lahko ogledate portrete Ivana Tavčarja (8. razredi OŠ Stična) in kubistični portret (9. razredi OŠ Stična), tam so na ogled tudi likovni izdelki učencev 8. razreda iz Zagradca, ki so ustvarjali na temo knjižna dela Ivana Tavčarja (naslovnice knjig).

R1 R2 R3

R4 R5 R6

R7 R8 S10

R10 R11 R12

R13 R15 R16