COBISS iskanje
COBISS iskanje

Razstava Petre Medvešek in Sabine Omahen

R1 940x773

V knjižnici v Ivančni Gorici so do konca novembra na ogled slike Petre Medvešek in Sabine Omahen, ki obiskujeta Slikarsko šolo meditativnega slikanja pod mentorstvom slikarke Katarine Vidmar. Razstavo z naslovom Možgane na pašo smo odprli v torek, 11. oktobra 2022, ko so nas poleg likovnic in njune mentorice s pozitivno energijo napolnili tudi člani Pop zbora, ki deluje pod vodstvom Nikole Nikolića.

Tako Medveškova kot Omahnova sta tesno povezani z Ivančno Gorico; prva je rojena Trboveljčanka in je tukaj preživela srednješolska leta ter del odraslega življenja, zdaj živi na bližnji Polici pri Grosupljem, slednja je avtohtona Ivančanka in tudi takrat, ko je živela drugje, se je tukaj vedno počutila prijetno in domače

Petra Medvešek je po poklicu vzgojiteljica, rada ima knjige in branje, zadnja leta pa tudi slikanje, ki ji ponuja priložnost, da iz vsakdana stopi v domišljijski svet. Tako branje kot slikanje ji pomenita razvedrilo in sprostitev, trenutki ob črkah ter podobah pa priložnost, ko stopi iz vsakdana v svoj domišljijski svet. Prvič je samostojno razstavljala v grosupeljski knjižnici.

Sabina Omahen, diplomirana medicinska sestra po poklicu, je sprva s čopičem lepšala obraze, ko pa je spoznala Katarino Vidmar, jo je pot hitro odnesla v slikarstvo. Slikanje ji je pomagalo pri osebni rasti, s svojimi deli pa želi doseči, da tudi gledalec vzpostavi stik s seboj v iskanju svoje prave biti.

Kot je povedala njuna mentorica Katarina Vidmar, je na razstavi moč videti nekatere utrinke skupnih doživetij in druženj, pa tudi prebliskov ter individualno doživljanje lepote. Publiko je podučila, da si je vredno vzeti čas, slike dobro pogledati in jih začutiti.