COBISS iskanje
COBISS iskanje

Veliki knjižnični festival

F2

Knjižnica Ivančna Gorica je od torka, 7. junija, do četrtka, 9. junija, postala prizorišče Velikega knjižničnega festivala, na katerem so se mladim in odraslim bralcem predstavili knjižni junaki v animiranih predstavah, kamišibajih in pravljicah. Pripravili smo tudi srečelov in menjalnico starih knjig, v četrtek sta se nam pridružila logopedinja ter lutka Gingo, obiskovalci so se lahko brezplačno vpisali v knjižnico (to so številni tudi storili), na počitniške dejavnosti, si ogledali knjižnico in preizkusili knjigomat. Festival je odprl podžupan Tomaž Smole, ki je otroke in starše nagovoril, naj čim več berejo in obiskujejo knjižnico.

Pri izvedbi Velikega knjižničnega festivala ste pomagali vsi, ki ste v našo skrinjico metali žetone, ko je v Ivančno Gorico prišel Spar, saj je ta trgovec izbral tri lokalne organizacije, med njimi tudi knjižnico, in jim podelil donacije. Naša donacija je bila namenjena izvedbi dogodkov za otroke, Spar pa je tokrat prispeval tudi sladke dobitke.

Med tridnevnim razigranim druženjem ob knjigah, zgodbah, glasbi in plesu smo odprli še razstavo likovnih del, ki so nastala v pomladni Mali šoli umetnosti z Damijano Bijek.

Vabljeni na ogled razstave, k vpisu v knjižnico in počitniškim dejavnostim ob pravljicah.