COBISS iskanje
COBISS iskanje

‘BEREMO DOMAČE’ ŽE TRETJIČ

IMG 20220207 140033

V knjižnici v Ivančni Gorici z 8. februarjem, Prešernovim dnevom, otvarjamo novo sezono Jurčičeve domoznanske bralne značke z nazivom Beremo domače.

Letos bomo že tretje leto zapored brali knjige o naših krajih in dela naših avtorjev, v prvi vrsti Jurčiča pa seveda tudi druge. Kot je že v navadi, sta na voljo domoznanska bralna značka za odrasle (prebrati je potrebno 4 knjige: 3 leposlovne, od teh eno Jurčičevo, in 1 poučno) in otroke (preberejo najmanj 3 knjige, ena je Jurčičeva).

Sodelujoči na koncu dobijo priznanje in knjižno nagrado, pri čemer bo še dodatno nagrajena opravljena družinska domoznanska bralna značka, pri kateri sodeluje vsaj eden od staršev oz. starih staršev in vsaj eden od otrok. Družinsko branje namreč v knjižnici še posebej spodbujamo, seveda tudi družinsko spoznavanje naše pisne in druge kulturne dediščine.

Bralna značka poteka do konca oktobra 2022, zaključna prireditev (upamo, da letos res v živo) pa bo predvidoma okrog 20. novembra, ko je dan slovenskih splošnih knjižnic.

SEZNAMA KNJIG se vam bosta odprla, če boste kliknili na naslednji povezavi:

Zgibanka za odrasle 2022 (1) Zgibanka za otroke 2022 (1)

Roman Rozina, Krajevna knjižnica Ivančna Gorica