COBISS iskanje
COBISS iskanje

Zimska simfonija – Razstava slik likovnikov Kulturnega društva Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični

Zimska

Vabljeni na ogled razstave slik likovnikov Kulturnega društva Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični. Razstava se nahaja v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje in bo na ogled do 14. februarja 2022.

Likovniki iz Kulturnega društva Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični in njihov pogled na zimsko idilo

Zima je svojevrsten letni čas z vsemi odtenki mraza in belino snega. S svojimi zimskimi likovnimi utrinki se predstavlja skupina članov Kulturnega društva likovnikov Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični.

Društvo je bilo najprej ustanovljeno kot sekcija leta 1995, po nekaj letih pa se je skupina preoblikovala v samostojno društvo, ki združuje ustvarjalce umetniških del, pa tudi ljubitelje likovnega izražanja, predvsem slikanja.

Skupina, se redno sestaja vsako sredo, na vsakem od teh srečanj pa nastajajo nova likovna dela. Slike, ki jih predstavljajo na razstavi, so dela več avtorjev, produkt več videnj in okusov, zato njihova raznolikost kaže včasih še nedovršene poteze začetnika, druge pa se že spogledujejo z določeno dovršenostjo. Nastale so zelo različne likovne zgodbe istega motiva – zimske krajine. Prav vse pa učinkovito ujamejo atmosferske učinke, različne odtenke barv, ki odsevajo v snegu ali vodi, kontraste svetlobe in sence, in občutenje mrzlega zimskega dne.