COBISS iskanje
COBISS iskanje

Izšla slikanica Pripovedka o beli kači

20211115 081259l

Mestna knjižnica Grosuplje, Knjižnica Ivančna Gorica, je v teh dneh izdala slikanico Josip Jurčič: Pripovedka o beli kači, za katero je ilustracije prispevala Maruša Pušnik, spremno besedo v obliki študije o Jurčiču in pripovedki pa Urška Perenič. Knjiga je izšla v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica, Turističnim društvom Muljava in Krajevno skupnostjo Muljava ob 160. obletnici izida Pripovedke o beli kači, in s tem prve Jurčičeve javne objave, ter v počastitev Jurčičevega leta. Predstavitev knjige bo predvidoma 14. decembra na Muljavi.

Maruša Pušnik je bibliotekarka, zaposlena v Knjižnici Ivančna Gorica, zadnjih pet let je poznana kot kamišibajkarka, ki tudi sama prireja tekste in ilustrira. Ilustracije v knjigi so prirejene po istoimenskem kamišibaju.

Urška Perenič je literarna zgodovinarka, izredna profesorica za slovensko književnost na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in velika poznavalka Jurčiča. Ta mesec je izšla tudi njena znanstvena publikacija Josip Jurčič: Pripovednik svojega in našega časa.