COBISS iskanje
COBISS iskanje

Jure Tori in Aleš Šteger v Ivančni Gorici

20211007 090003 003

Kaj dobimo, ko združimo virtuoza na harmoniki Jureta Torija in uveljavljenega pesnika Aleša Štegra? Pesniško-glasbeni obred, koncert, recital, poplesovanje, prijetno doživetje besed in glasbe. Glasbeno-poetični dogodek Pričevanje smo 7. oktobra 2021 izpeljali pod okriljem projekta Srečava se v Knjižnici in v sodelovanju s Srednjo šolo Josipa Jurčiča Ivančna Gorica ter Študentskim klubom Groš.

»Upam, da so se imeli dijaki danes lepo in da so dobili nek drugačen vtis o harmoniki in poeziji,« je po nastopu na ivanški srednji šoli povedal Jure Tori.

»Besede so lahko popolnoma prazne, lahko pa govorijo usodne reči. Pot do teh besed, ki imajo težo, mora vsak najti sam, pri tem pa nam lahko pomaga vse, kar nas inspirira, navduši, kar nam odpre nove možnosti in poti. Dostikrat so to tudi srečanja, srečanja s knjigami, teksti, z ljudmi,« pa je Aleš Šteger komentiral srečanje z dijaki prvih in tretjih letnikov, ki so pozorno prisluhnili nastopu ter sodelovali, ko jih je pesnik izzval.

Delček dogajanja na odru si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Projekt Srečava se v knjižnici Mestna knjižnica Grosuplje, enota Ivančna Gorica, izvaja skupaj s partnerjem Občino Ivančna Gorica, sofinancirata ga Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.