COBISS iskanje
COBISS iskanje

Sten in Ditka navdihovala ivanške dijake

Sten In Ditka 1

Danes so se začeli Slovenski dnevi knjige (trajajo od 16. do 20. junija), knjižni festival, ki v prvi vrsti opozarja, kako pomembno je branje, in v tem duhu je Knjižnica Ivančna Gorica pod okriljem projekta Srečava se v knjižnici v amfiteatru pri Srednji šoli Josipa Jurčiča organizirala glasbeno-poetski dogodek z naslovom Berem – čutim. V razgibanem programu sta nastopila igralec, animator in pevec Sten Vilar ter kantavtorica in skladateljica Ditka, na klaviaturah ju je spremljal Gorazd Čepin.

Današnje srečanje so zasnovali mladi za mlade pred skorajšnjimi počitnicami, bil je popotnica k branju, spodbuda, da bi v roke vzeli knjigo in doživeli napisano besedo, da bi zaslone zamenjali za ustvarjanje in aktivno preživljanje prostega časa. Zbrane je nagovoril tudi ravnatelj Srednje šole Josipa Jurčiča Milan Jevnikar, v programu se je predstavil Študentski klub Groš.

Vse mlade, ki želijo sodelovati pri takšnih in podobnih dogodkih, vabimo, da se nam pridružijo pri  projektu Srečava se v knjižnici. Javite se lahko na telefonsko številko 031 707 978.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

www.eu-skladi.si