COBISS iskanje
COBISS iskanje

BARBARA CIMERMAN Govorica črte (razstava)

Cimerman

Razstava je na ogled v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje od 28. maja do 2. julija 2021.

Kako govori črta Barbare Cimerman

Črta, osnovni medij podobe, je tudi abeceda likovne govorice mlade umetnice Barbare Cimerman.
Zarisana v različnih tehnikah pričara različne likovne zgodbe. Realistično nariše stisnjene dlani, poboža linijo obraza, utelesi akt in se igra z abstraktnimi oblikami. Najraje pa nariše konja, plemenito žival, ki kot motiv navdihuje umetnike že od prazgodovine. Barbara v črto ujame portret svojega arabca, katerega značaj in poteze dihajo iz risbe. Podoba konja zaživi tudi kot simbol življenjske moči in inteligence. Konjeva silhueta se na nekaterih risbah zabriše in izgine v belino podlage, lahko pa se popolnoma realistična žival v sili gibanja prelevi v abstraktno.
Umetnica črto obvlada do te mere, da se lahko z njo poigrava in ustvarja vedno nove variacije. Risba je izčiščena, skoraj minimalistična, zato pa toliko bolj povedna.

Barbara Cimerman je grafična oblikovalka, umetnica in fotografinja. Čeprav je šele na začetku svoje oblikovalske poti, njena nadarjenost, veselje do raziskovanja in učenja, predvsem pa močna ustvarjalna energija kažejo, da imamo pred sabo delo uspešne ustvarjalke.
Darija Kovačič