COBISS iskanje
COBISS iskanje

V knjižnici Ivančna Gorica praznujemo Teden otroka, Mesec skupnega branja in Jurčičevo leto

Sobota, 2. 10., ob 10. uri
Predstavitev knjige ob pravljicah in igri Špele Bašar Kdo sem jaz bo na terasi za knjižnico za starše in otroke. Primerno je za otroke od 6. leta dalje, prijave sprejemamo do zasedbe mest na številko 031 707 978.

Torek, 5. 10., šolsko dopoldne
Vsi oddelki od 6. do 9. razreda OŠ Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični si bodo lahko ogledali po dve Jurčičevi pripovedki ob kamišibaju, to sta Jama, po kateri se pride na oni svet in Pripovedka o beli kači. Pripovedovala bo Maruša Pušnik.

Torek, 5. 10., ob 17. uri
Bralni klub “Kranjska čbelica” se bo srečal s pisateljico Amalijo Jelen Mikša. Pogovarjali se bomo o njeni novi knjigi z naslovom Skrivnosti z Otočic. Srečanje je odprto tudi za javnost.

Četrtek, 7. 10., ob 8.50 in 10.40
Pred SŠ Josipa Jurčiča bosta v prvem terminu za prve letnike in v drugem terminu za tretje letnike nastopila pesnik Aleš Šteger in glasbenik Jure Tori z glasbeno-recitacijskim performansom Pričevanje.

Četrtek, 7. 10. ob 19.30
V Narodni galeriji ob Jurčičevem letu sodeluje tudi naš bralni klub. Z debato o knjigah in branjem odlomkov bomo v družbi lanske nominiranke za Nobelovo nagrado, Radke Denemarkove, in Huberta Klimka-Dobrzanieckija slavili Mesec skupnega branja.

Petek, 8. 10., ob 8. uri
Z gledališčem Anima bomo gostovali na OŠ Zagradec za publiko od prvega do petega razreda, tudi za podružnici s Krke in iz Ambrusa. Ogledali si bomo predstavo Gusar Berto, po istoimenski priljubljeni slikanici.

Petra Volkar začenja v Tednu otroka z obiski po šolah, saj se pričenja tudi novo šolsko leto z Zelenim bralcem.

Roman Rozina se pripravlja na sodelovanje na šolskem simpoziju ob Jurčičevem letu, ki bo 20. 10. na OŠ Stična, in sicer s prispevkom o Jurčiču z vidika knjižničarske dejavnosti.

Nekatere vsebine so finančno podprte iz projekta “Srečava se v knjižnici”. Vsem sodelujočim bomo v tem tednu podarili brezplačne vpisnice v knjižnico. Kdor se bo prišel vpisat osebno, dobi tudi lutko Palček Bralček.

Dogodek bo potekal v skladu z odloki vlade RS in navodili NIJZ za preprečevanje širjenja okužb. Skladno z Odlokom o začasnih omejitvah pri ponujanju kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).