COBISS iskanje
COBISS iskanje

Srečanje bralnega kluba “AHA!” (Grosuplje)

V Mestni knjižnici Grosuplje teče poljudnoznanstveni bralni klub »Aha!«, vodi ga knjižničar Rudi Podržaj. Skrbimo, da je vzdušje sproščeno, vedro in kratkočasno.

Šestič se bomo srečali 24.10.2023, ob 19. uri, v 3. nadstropju novega dela Mestne knjižnice Grosuplje. Pogovarjali se bomo o knjigi Biologija prepričanj: znanstveni dokaz o nadvladi uma nad snovjo avtorja Bruca H. Liptona.

Dr. Lipton, celični biolog, je razširil svoje raziskovanje na polje psihologije in zavesti. Njegove raziskave, opravljene na Medicinski fakulteti Univerze Stanford, so razkrile, da okolje, ki deluje skozi celično membrano, nadzoruje vedenje in fiziologijo celice ter prižiga in ugaša gene. Ta odkritja, ki so bila v nasprotju z uveljavljenimi pogledi, da življenje nadzirajo geni, so bila temelj za eno od današnjih najpomembnejših študijskih področij, znanost o epigenetiki.
Avtor predstavi poskuse, ki natančno razlagajo mehanizme, s pomočjo katerih celice prejemajo in predelujejo informacije iz okolja. Vplivi teh raziskav pomembno spreminjajo naše razumevanje življenja – povedo nam, da celic ne nadzoruje samo DNK, ampak nanje vplivajo tudi signali iz celičnega okolja, vključno z energijskimi informacijami, ki jih oddajajo naše pozitivne in negativne misli.