COBISS iskanje
COBISS iskanje

Šljivik – predstavitev knjige Rada Wechtersbacha


Mestna knjižnica Grosuplje vas vabi na predstavitev knjige Šljivik v četrtek, 1. julija 2021, ob 18. uri v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje. Knjigo bo predstavil avtor Rado Wechtersbach, predstavitev bo vodila Irena Budimir. Sodeloval bo tudi direktor založbe Naprej.net, ki je knjigo založila.

Jugozahodno od Sarajeva je planina Igman. Pozimi je zasuta s snegom, spomladi se njeni mogočni borovci, sloke smreke in vitke jelke prebudijo ter bujno odženejo. Planina ozeleni, vse se odene v zeleno, razen nežne vzpetine v njenem vznožju. Porasla s slivami, kontrastno vzcveti v belo. Kot občutljivo krhka nevesta, odeta z zelenim pajčolanom,
ponuja mir in budi upanje za prihodnost.

 

O avtorju:
Rado Wechtersbach je že deset let upokojenec. Rodil se je v Ljubljani, prek 40 let pa domuje na Selih pri Šmarju. Je magister organizacijskih znanosti, diplomiral pa je na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Prvo knjigo, učbenik za računalništvo, je napisal leta 1993, do danes je takšnih in drugačnih učbenikov napisal prek deset. Najbolj odmeven je gotovo leta 2005 izdan učbenik za Informatiko, ki je bil preveden tudi v italijanski in madžarski jezik. Leta 2014 je izdal prvo pravljico Sivko, letošnji roman Šljivik pa je njegov literarni prvenec za odrasle.