COBISS iskanje
COBISS iskanje

S knjigo po Evropi – bralni študijski krožek

V petek, 6. maja 2022, vas ob 17. uri vabimo na bralni študijski krožek S knjigo po Evropi v Mestno knjižnico Grosuplje. Študijski krožek bo vodila Petra Ljubič, certificirana mentorica bralnih študijskih krožkov Beremo z Manco Košir.

Na tokratnem srečanju se bomo podali v Anglijo, domovino Williama Shakespearja. Nobeden od kasnejših posvetnih in svobodomiselnih pisateljev ni vplival tako močno na svetovno kulturo kot ravno William Shakespeare. Po prebrani knjigi po lastnem izboru, bomo razpravljali o tem, kako sodobno svetovno, in tudi angleško, družbo in življenje v njej vidijo sodobni pisatelji kot so Julian Barnes, Deborah Levy, Hanif Kureishi, Janice Galloway in drugi.

”Oče je živel v Britaniji že od leta 1950 – več kot dvajset let – in od tega petnajst let v južnih londonskih predmestjih. Kljub temu je še vedno blodil naokrog kakor kakšen Indijec, ki se je ravnokar izkrcal iz barke, in spraševal traparije kakor: Ali je Dover v Kentu? Pričakoval bi, da kot uslužbenec britanske vlade, kot uradnik državne uprave, pa čeprav še tako slabo plačan in nepomemben kot on, preprosto mora vedeti te reči. Od sramu me je oblival pot, ko je na cesti ustavljal neznance in jih spraševal za pot do krajev, ki so bili komaj sto metrov proč in to v območju, kjer je živel že skoraj dve desetletji.”
Hanif Kureishi; Buda iz predmestja