COBISS iskanje
COBISS iskanje

Predstavitev knjige Gingo v deželi besed

Knjižnica Ivančna Gorica vabi na predstavitev nove otroške slikanice Gingo v deželi besed, ki bo v petek, 27. avgusta 2021, ob 18. uri v kulturnem domu v Šentvidu pri Stični.

Glavni junak Gingo bo v obliki ročne lutke preko »jezične« animacije zabaval otroke, starši pa bodo na predstavitvi pridobili mnogo idej, kako na zabaven način krepiti otrokov govorno-jezikovni razvoj, spoznali bodo tudi nekaj logopedskih trikov, s katerimi strokovnjaki spodbujajo pravilno izreko določenih glasov.

Slikanica Gingo v deželi besed je namenjena otrokom med 2. in 8. letom starosti. V knjigi se skozi preplet 22 kratkih in preprostih zgodb glavnega junaka Ginga izmenjujejo velike in male črke, namenjene spoznavanju abecede in učenju branja. Posamezna zgodba je prirejena za prepoznavanje ali pridobivanje točno določenega glasu. Nazorne in slikovite ilustracije v knjigi nas vodijo k poimenovanju, naštevanju, tvorjenju povedi ter tudi k vajam motorike govoril. V zgodbah so pesmice in rime, ki spodbujajo k ponavljanju in s tem k utrjevanju pridobljenega glasu. Knjiga je posebna prav zato, ker so v njej dodane strokovne logopedske ideje in nasveti za vaje.

Avtorice: logopedinja Petra Kavšek Vrhovec, logopedinja Meta Dolinar, učiteljica, pesnica in pisateljica Dragica Šteh
Ilustracije: Mataž Dekleva
Oblikovanje: Maša Kozjek

Zaradi »koronskega obdobja« in morebitnega spreminjanja pogojev vas naprošamo, da se na dogodek predhodno prijavite na e-mail: info@gingotalk.com (ime in priimek udeležencev in starost otrok). Število mest je omejeno.