COBISS iskanje
COBISS iskanje

Okusi suhorobarske dežele


V ponedeljek, 13. junija 2022, vas ob 18. uri vabimo v krajevno knjižnico Dobrepolje na na predstavitev projekta Okusi suhorobarske dežele.

V projektu smo raziskali kulinarično dediščino občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti. Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke, ter kako smo menije povezali z običaji.
S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, na obliko videnega, sem ter tja na proces prikazanega, vse ostalo pa ostaja naša kulinarična dediščina. In tega smo še posebej veseli, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko. Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.
V projektu sodelujemo Zavod Coknpok, JZ Rokodelski center Ribnica in Riko Invest, podružnica Škrabčeva domačija. Projekt je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.