COBISS iskanje
COBISS iskanje

Odkolesarimo v noč knjige 2021 – bralni krožek Fit za knjigo

 

Dobimo se  na SVETOVNI DAN KNJIGE, v  petek, 23. 4. 2021 ob 17.15 v Mestni knjižnici Grosuplje. Srečanje bom mentorirala Petra Ljubič, certificirana mentorica bralnih študijskih krožkov po metodi Mance Košir.

 

 

Prvotno načrtovana naslovnica knjige Nepozabne: Ženske, ki so premikale meje našega sveta, je vključevala ženske na kolesih. Kolesa so simbol ženske emancipacije. Preden je knjiga izšla, so kolesa odstranili in ženske odrezali od pasu navzdol.
Tako kot ženske v tej knjigi, vedno znova dokazujemo, da zmoremo. Tokrat se lotevamo različnih zvrsti knjig, ki jim je skupno kolo, od čisto športno-rekreativnega vidika preko popotniškega do kolesa kot greha in nenazadnje tudi kot simbola ženske emancipacije in svobode. Do našega srečanja preberite poljubno knjigo, ki se dotika kolesa oziroma kolesarjenja.
Tu so, ob nas, zveste prijateljice – knjige, prhutajoče svetilke, ki skrbijo, da se ne zaletimo v zid nepredirne teme. In tako bitja tega sveta skupaj tipamo proti pomladnemu jutru, razpetemu v popek … skozi NOČ KNJIGE 2021…več o ostalih dogodkih na https://2021.nocknjige.si.