COBISS iskanje
COBISS iskanje

MALO MEŠANO SLOVENSKO – bralni študijski krožek


V petek, 10. decembra 2021, vas ob 17. uri vabimo na srečanje bralnega študijskega krožka, ki ga bo mentorirala Petra Ljubič, certificirana mentorica bralnih študijskih krožkov po metodi Mance Košir. Prosimo, da prijave pošljete na e-mail naslov petra_ljubic@yahoo.com.

 

KOT BI LUNA PADLA NA ZEMLJO
Tadej Golob: Biografija Milene Zupančič

Tadej Golob, eden najboljših slovenskih biografov, in Milena Zupančič, verjetno najbolj prepoznaven slovenski obraz s filmskih platen in gledaliških odrov, sta se v Milenini domači Bohinjski Beli začela sestajati in pogovarjati leta 2016. Takoj sta se strinjala, da to, kar počneta, ne sme biti kronološka biografija v smislu – najprej sem se rodila, potem sem obiskovala osnovno šolo, … A od tu naprej nista vedela, kako in kam. Potem pa je Milena nekega dne omenila, da gre skoraj vsak dan na pokopališče in da ji je tam lepo. In potem jima je steklo. In sta začela uživati. Milena je namreč, tako pravi Tadej Golob, ob tem, da je izjemna igralka in izjemna ženska, tudi prav poseben človeški original. Sama bi takim rekla z enim od številnih izrazov, ki jih je Tadej slišal prvič – prava slika brez okvirja.

O biografiji kot literarni zvrsti, slovenskih piscih biografij in seveda tokratni glavni junakinji pričujoče biografije se bomo pogovarjali na bralnem študijskem krožku v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje. Srečanje bo mentorirala Petra Ljubič, certificirana mentorica bralnih študijskih krožkov po metodi Mance Košir. Prosimo, da prijave pošljete na e-mail naslov petra_ljubic@yahoo.com.

Dogodek bo potekal v skladu z odloki vlade RS in navodili NIJZ za preprečevanje širjenja okužb. Skladno z Odlokom o začasnih omejitvah pri ponujanju kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj).