COBISS iskanje
COBISS iskanje

Literarni večer z Lucijanom Zalokarjem: Tek na robu živčnega zloma

Knjižnica Ivančna Gorica bo v okviru projekta Srečava se v knjižnici gostila avtorja knjige Tek na robu živčnega zloma Lucijana Zalokarja in kantavtorja Mateja Krajnca. Dogodek bodo moderirale dijakinje Srednje šole Josipa Jurčiča: Ajša Hodžić, Daša Rogelj in Julija Ambrožič. Njihova mentorica je Stanka Hrastelj.

Zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije bomo literarni večer posneli. Premierno si ga lahko ogledate na televiziji Vaš kanal v ponedeljek, 22. marca, ob 20.30. Pozneje bo posnetek objavljen na FB strani Študentskega kluba Groš in Knjižnice Ivančna Gorica.

Lucijan Zalokar (1995) je novinar Dela in atlet celjskega Kladivarja. Leta 2019 je za svoje novinarsko delo prejel debitantsko nagrado Društva novinarjev Slovenije. Preden je profesionalno vstopil v novinarstvo, je v teku na 800 metrov nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu in članskem evropskem prvenstvu v dvorani. Je nekdanji mladinski državni rekorder v dvorani in večkratni državni prvak.

Knjiga Tek na robu živčnega zloma je Zalokarjev literarni prvenec. “V njem je ob omejitvi gibanja med lansko spomladansko karanteno kreativno povezal dve svoji strasti: veselje do teka in veselje do branja, premišljevanja in pisanja. Tako se je v tem času ponovno lotil resnega treniranja (nekako po svojih tekaških programih iz let aktivne kariere), obenem pa je na tek, gibanje pa tudi poškodbe pogledal tudi s humanističnega, da ne rečemo fenomenološkega zornega kota. S tem je pred nami spletel izviren knjižni prispevek o naprezanju lastnega telesa, ki ga je v praksi poleti pognal tudi na resnično atletsko stezo ter tam na državnem prvenstvu spet dosegel tretje mesto,” je v recenziji knjige v Bukli med drugim zapisal Samo Rugelj.

Dogodek organiziramo pod okriljem projekta Srečava se v knjižnici.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

www.eu-skladi.si