COBISS iskanje
COBISS iskanje

Likovna razstava Valentine Ljubotina: Vseobsežnost likov

V mesecu avgustu in septembru si lahko v knjižnici v Ivančni Gorici ogledate likovno razstavo VALENTINE LJUBOTINA z naslovom VSEOBSEŽNOST LIKOV.

Valentina Ljubotina se je rodila 11. julija 1965 v Postojni. Otroštvo je vse do odhoda na študij matematike v Ljubljani preživela v Vipavi, kjer so bili svinčniki, čopiči in barve vso mladost njeni zvesti sopotniki. Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana matematičarka. Tako ni čudno, da jo kot slikarko najbolj navdušujejo Mirojev nadrealizem, črta Jožeta Ciuhe in Turnerjeva atmosfera. Motive najraje poišče v vsakdanji realnosti in jih nadgradi z osebnim videnjem sveta.

Po letih, posvečenih poslovni karieri, se je k skicirki in čopičem vrnila leta 2009, ko se je udeležila več likovnih tečajev tako v organizaciji JSKD-ja kakor posameznih slovenskih slikark in slikarjev. Za krajši čas se je pridružila Me Vi Artu pod vodstvom slikarke Metke Gosar, kasneje pa Likovni skupini Paleta iz Grosupljega, kjer je živela.

V letih 2014 in 2015 se je udeležila slikarskega seminarja pod vodstvom akademske slikarke Mady Braun na Gardskem jezeru. Redno sodeluje pri skupinskih razstavah matičnih društev in razpisih JSKD-ja.

Leta 2021 se je preselila v Šentvid pri Stični in se pridružila Društvu likovnikov Ferda Vesela. Kot sama pravi, je neskončno hvaležna Krajevni skupnosti Šentvid pri Stični in Občini Ivančna Gorica, ki društvu omogočata stalni atelje, neizmerno je tudi vesela, da se predstavlja svoji novi lokalni skupnosti v prostorih matične knjižnice s samostojno razstavo.