COBISS iskanje
COBISS iskanje

Knjiga Velika

V sredo, 28. decembra 2022, vas ob 17. uri vabimo na srečanje bralnega študijskega krožka Knjiga Velika. Pogovarjali se bomo pogovarjali o knjigi Ne zapusti me nikdar avtorja Kazua Ishigura. Študijski krožek vodi Petra Ljubič, certificirana mentorica bralnih študijskih krožkov Beremo z Manco Košir.

”Kar naprej razmišljam, da je nekje reka, v kateri voda zares hitro dere. In v vodi sta dva, ki se poskušata oklepati drug drugega, držita se trdno, kolikor se le moreta, ampak na koncu je preprosto preveč. Tok je premočan. Morata se spustiti, da ju odnese narazen.”

Kot otrok je 31 letna Kathy živela v Hailshamu in obiskovala privatno angleško šolo. Otroci na tej šoli so bili posebni in vzgojeni, da bodo nekoč vstopili v družbo. Kathy je že pozabila kaj se je dogajalo v njenem idiličnem otroštvu, a ko jo obiščeta dva prijatelja s Hailsham-a, se njeni spomini začnejo ponovno odpirati.  Zgodba temelji na pripovedovanju skrivnosti, ki jih bralec spoznava postopoma. Knjiga ustreza vsem opisom iz utemeljitve za podelitev Nobelove nagrade, kjer so jo opisali kot izrazito čustveno nabito delo, v katerem je Kazuo Išiguro razkril brezno, ki se skriva pod našo iluzijo povezanosti s svetom.