COBISS iskanje
COBISS iskanje

Delavnica učenja

Knjižnica Ivančna Gorica v soboto, 14. oktobra 2023, med 8. in 12. uro organizira delavnico učenja za učence 5. in 6. razreda. Udeležba je brezplačna, zaradi organizacije pa so obvezne prijave, ki jih sprejemamo na mailu izposojaivg@knjiznicagro.si, telefonski številki: 01/ 787 81 21 in osebno pri izposojevalnem pultu v knjižnici. Število mest je omejeno.

Otroci bodo na delavnici spoznali:
– kako se orientirati po knjigi, učbeniku,
– kdaj si najlažje zapomnijo podatke,
– katere podatke si najlažje zapomnijo,
– praktične primere učenja – kako se učiti, da si čimbolj efektiven, hkrati pa da se ob tem zabavaš na svoj način (kinesteti, vizualci, avditivci),
– kako se fokusirati na učenje in ne na moteče faktorje okolja (telefoni, računalnik, TV …),
– učenje v paru, skupini ter se naučili sodelovanja.

Starši bodo med 12. in 12.30 spoznali, česa so se njihovi otroci naučili na delavnici, hkrati pa dobili še kakšen praktičen nasvet za pomoč otroku doma.

Delavnico bo vodila Andreja Robek Perpar, učiteljica slovenščine, pedagoginja in ustanoviteljica podjetja Šepet dotika, meditacijsko-masažnega centra. Predavateljica vso svojo kariero poučuje na OŠ Stična. V 20-letnih izkušnjah se trudi otrokom predati zlasti tisto znanje, ki ga pri rednem pouku ponavadi učitelji nimajo časa podajati (znanje o kritičnem in ustvarjalnem mišljenju po metodi Edwarda de Bona (CORT), enega najvplivnejših ljudi sveta, braingym …). Kot mama dveh otrok, ki sta vstopila v sistem izobraževanja, je opazila, da se otroci res ne znajo učiti. Vedno je sledilo vprašanje: »Kako je pa nam to uspevalo?« Ugotovila je, da odgovor sploh ni pomemben, pomembno je, da se otroci naučijo se učiti. In to je njen cilj.