COBISS iskanje
COBISS iskanje

6pa20: zgodba neke ljubezni – predstavitev knjige avtorja Rada Wechtersbacha

V sredo. 28. septembra 2022, vas ob 19. uri vabimo v dvorano Mestne knjižnice Grosuplje na predstavitev knjige 6pa20: zgodba neke ljubezni avtorja Rada Wechtersbacha.

Knjigo bo predstavil avtor Rado Wechtersbach, predstavitev pa bo vodila Irena Budimir. Sodeloval bo tudi Peter Wechtersbach, ki je knjigo založil.
Ljubezen je kot morje: včasih plaho nakodrana, drugič divje in strastno razburkana. Jadrati v tem brezmejnem morju, ti z menoj in jaz s teboj, srečno zaljubljena do konca dni, je vse, kar si želim. Nič drugega.

O avtorju:
Rado Wechtersbach je že enajst let upokojenec. Rodil se je v Ljubljani, prek 40 let pa domuje na Selih pri Šmarju. Je magister organizacijskih znanosti, diplomiral pa je na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Prvo knjigo, učbenik za računalništvo, je napisal leta 1993, do danes je takšnih in drugačnih učbenikov napisal prek deset. Najbolj odmeven je gotovo leta 2005 izdan učbenik za informatiko, ki je bil preveden tudi v italijanski in madžarski jezik. Leta 2014 je izdal prvo pravljico (Sivko), letošnji roman 6pa20, Zgodba neke ljubezni pa je, za romanom Šljivik, njegovo drugo literarno delo za odrasle.

O knjigi:

Margarita Nikeshina
Knjiga mi je zelo všeč. Uživala sem v branju, na koncu pa sem bila ganjena do solz. Bilo mi je žal, da se mora vse lepo enkrat končati. Toda, prebrala sem jo še enkrat in konec razumela drugače, bolj spodbudno. Bog ga namreč čaka in sonce kar noče zaiti.

Janja Novak
Še lepša knjiga kot prva. Ni sicer tako napeta, je pa bolj nežno in mehko napisana. Jokala sem v prvem poglavju in epilogu ter včasih tudi vmes.

Katarina Bregar Markovič
Tudi to sem prebrala bolj ali manj na mah. Mogoče malo pretiravam, ampak med branjem sem od ljubezni kar malo zamaknjeno hodila po hiši.

Slavi Wechtersbach
Težko sem jo brala. Ne zato, ker ne bi bilo res, ampak zato, ker ni bilo tako.