COBISS iskanje
COBISS iskanje

Otvoritev razstave sodobnega nakita iz plemenitih kovin Zgodbe z rokodelske mize

V četrtek, 12. maja 2022, vas ob 18. uri vabimo na otvoritev razstave sodobnega nakita iz plemenitih kovin Zgodbe z rokodelske mize oblikovalke Lare Podvršič in zlatarskega mojstra Jake Trtnika ter kratko predavanje o draguljih v sklopu Slovenskega tedna nakita, SIJW 2022. Zanimivosti o draguljih, ki se uporabljajo v zlatarstvu, nam bo predstavil gostujoči zlatarski mojster Peter Dragolič, ki deluje v priznanem zlatarskem ateljeju Metal Urges v Avstraliji.

Lara Podvršič:
Oblikovalka Laro Podvršič je leta 2013 v Grosupljem odprla svoj atelje, kjer raziskuje plemenite kovine in se izobražuje o njihovem kovanju skozi ustvarjanje sodobnega nakita pod blagovno znamko Atelje DR Jewelry. Njen nakit zaznamujejo prepleti številnih barv, oblik in struktur. Poleg posebnega poudarka na detajle, je ključni element njenega oblikovanja kombiniranje kontrastov – tako vsebine, dizajna kot izbire oblikovalskih tehnik. Moderne nenavadne oblike, ki stremijo k futurizmu, a ujamejo pridih antike.

Jaka Trtnik:
Zlatarski mojster Jaka Trtnik je z zlatarskim poklicem prepleten že od zgodnjega otroštva. Od nekdaj sta ga v zlatarskem poklicu najbolj privlačili področji ročne izdelave nakita in vkovanja dragocenih kamnov. Njegova strast leži v tehnični dovršenosti in izpopolnjenosti najmanjših detajlov, kar se odraža v precizno in subtilno izdelanih funkcionalnih kosih nakita, ki združujejo lepoto plemenitih kovin in dragocenih kamnov.