COBISS iskanje
COBISS iskanje

JURČIČ O STRASTEH Psihološka slika Jurčičevih junakov


Pridružite se nam ob praznovanju Jurčičevega leta v sredo, 2. junija 2021, ob 18. uri v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje.Pogovor z dr. Matjažem Lunačkom bo vodil literarni ustvarjalec Dušan Marolt.

Dr. MATJAŽ LUNAČEK
Dr. Matjaž Lunaček je študiral medicino in primerjalno književnost. Je eden vodilnih psihoterapevtov v Sloveniji, dolgoletni vodja Enote za psihoterapijo nevroz ljubljanskega Centra za mentalno zdravje, idejni vodja vrtca, vodenega po psihoanalitičnih načelih, pisec esejev, kratkih zgodb in strokovnih člankov iz psihoanalize, ki jo aplicira tudi na literaturo in pedagogiko. Objavlja članke s psihoanalitično vsebino, v središču njegovega zanimanja pa je teorija gonov. Avtorju uspeva s svojim širokim poznavanjem svetovne umetnosti, filozofije in znanosti (s poudarkom na psiho¬analizi) povezovati razmišljanja o sodobnem človeku ter njegovih stiskah in iskanjih smisla bivanja z aktualnimi vprašanji.

Da bomo zagotovili vse ustrezne ukrepe v skladu z navodili NIJZ, vas vljudno naprošamo, da vašo navzočnost potrdite na prireditve.gro@gro.sik.si.