hafta hafta gebelik izmit evden eve nakliyat kocaeli evden eve nakliyat
igri Cami Halısı
Why Do Cats Eat Grass? British Shorthair Cat
hacklink gebze evden eve nakliyat
gebze evden eve nakliyat
iqos Uluslararasi evden eve nakliyat 25
Novice
Sprejem drugošolcev med bralce v občini Ivančna Gorica

Sprejem drugošolcev med bralce v občini Ivančna Gorica

Objavljeno dne: 12. junij 2020

Sprejem drugošolcev med bralce

V teh dneh so ob projektu Zeleni bralec potekale podelitve majic vsem drugošolcem v naši občini, ki jih je kot nagrado in vzpodbudo omogočil župan Občine Ivančna Gorica. Ob koncu drugega razreda učenci osvojijo branje in postanejo bralci. Projekt podpira občina, v njem sodelujemo knjižničarji, učitelji, starši in njihovi otroci - drugošolci. Knjižnica Ivančna Gorica izvaja projekt že četrtič in poteka skozi celo šolsko leto.

Župan Dušan Strnad, ki je promotor branja, podpira projekt tako, da je omogočil nakup zelenih majic za vse drugošolce v naši občini. Naj povemo, da je Občina Ivančna Gorica tudi »Branju prijazna občina«.

Ob koncu šolskega leta drugošolci prejmejo zelene majice. Zelena barva ponazarja občinsko podobo »Prijetno domače« kot tudi ime tega projekta. Na majicah je pri deklicah ilustrirana Zelena bralka Tinca, pod katero piše »Že berem sama« in za dečke Zeleni bralec Bine, pod katerim piše »Že berem sam«.  Letos imamo 210 novih mladih bralcev.

Knjižničarji in učitelji se zavedamo pomena bralne vzgoje, bralne kulture in bralne pismenosti v naši občini, zato se med seboj povezujemo in sodelujemo. Želimo si, da bi učenci v prihodnosti postali dobri bralci. Drugošolci se vse leto intenzivno učijo brati in postopoma osvajajo tehniko branja. Pri tem jim pomagajo učiteljice, ki jih motivirajo in spodbujajo z raznovrstnimi modeli bralne vzgoje. Doma jim pomagajo starši, ki izvajajo bralno vzgojo. Knjižničarji vsem drugošolcem v knjižnici prikažemo s knjižno in knjižnično vzgojo pomen branja, kulturo obnašanja, predstavimo raznovrstne knjige, nastanek knjige, kako deluje knjižnica, izposoja knjig, jih povabimo na različne dejavnosti v knjižnico in na ponovni obisk knjižnice. Učence povabimo k vpisu v knjižnico, če seveda še niso vpisani. V tem letu se je v knjižnico na novo vpisalo preko 40  drugošolcev. Bližajo se počitnice, zato si bodo lahko izposojali knjige in vadili branje.

Vsako leto smo organizirali slavnostni sprejem med bralce z županom. V letošnjem letu smo nameravali pripraviti zaključek v PŠ Višnja Gora, vendar je bila prireditev zaradi izrednih razmer odpovedana. Kljub temu drugošolci niso ostali brez županove čestitke. Ker ni bilo možnosti, da bi jih župan obiskal, je pripravil posnetek kar iz svoje pisarne. Drugošolcem je čestital, da so postali bralci. Ponosen je na njih. Položil jim je na srce, naj imajo knjigo vedno pri roki. Posnetek si lahko ogledate: https://youtu.be/TdBAtP9qMuc?t=5

Knjižničarki Petra in Anita (Anita je bila oblečena v Zeleno bralko Tinco) sva obiskali vse drugošolce kar pred njihovo šolo. Zelena bralka Tinca je učencem povedala, kako se je tudi ona trudila z učenjem branja. Je pa še malo zelena, kakor jabolko, ki mora še zoreti. Pove jim še, da mora še veliko brati, da bo postala dobra bralka. Več ko bo brala, bolj bo zorela, manj se ji bo zatikalo, bolj bo razumela, kaj bere. In nato sva jih presenetili z darilom. Čestitali sva novim mladim bralcem in jim podelili zelene majice. Drugošolci so si z veseljem oblekli majice ter se fotografirali z Zeleno bralko Tinco. Zatem so si v razredu z učiteljico pogledali čestitko župana kar preko spleta. Tisti dan so učenci – zeleni bralci še posebej ponosno hodili po šoli in so imeli čisto zares prazničen dan.

Drugošolcem čestitamo za izjemno pomemben korak v njihovem življenju. Želimo jim še veliko bralnih dogodivščin. Naj jim bo županova nagrada še dodatna spodbuda k branju in k obisku knjižnice.  

Petra Volkar   

Theme picker

Text/HTML
Aktualne novice
JAZ BEREM - sprejem drugošolcev med samostojne bralce (Dobrepolje)
Tudi letos smo v okviru projekta »Jaz berem« posebno pozornost...
17. julij 2020
Zaključek domoznanske bralne značke Beremo domače
Branje domačih knjig v prvi sezoni (2019/2020) je uspešno končalo 30 članov...
29. junij 2020
Sprejem drugošolcev med bralce v občini Ivančna Gorica
V začetku junija smo ob projektu Zeleni bralec v občini Ivančna Gorica...
12. junij 2020

Theme picker

Delovni čas

Mestna knjižnica Grosuplje
Adamičeva cesta 15
1290 Grosuplje
Tel. : 01 786 00 20
v. d. direktorica: Roža Kek
knjiznicagrs@gro.sik.si

Odprta:
pon., tor., sre., pet. od 8. do 19. ure,
čet. od 11. do 19. ure,
sob. od 8. do 13. ure.

V juliju in avgustu je ob sobotah zaprta.

Enota Ivančna Gorica
Cesta II. grupe odredov 17
1295 Ivančna Gorica
Tel. št. 01/ 787 81 21
Vodja enote: Ksenija Medved
sikivancna@gro.sik.si

Izposojevališča: Krka, Šentvid pri Stični, Stična, Višnja Gora

Odprta: 
pon., tor., sre., pet. od 8. do 19. ure, 
čet. od 11. do 19. ure,
sob. od 8. do 13. ure.

V juliju in avgustu je knjižnica odprta:
pon., čet., pet. od 13. do 19. ure,
tor., sre. od 8. do 14. ure,
ob sobotah je zaprta.

Enota Dobrepolje
Videm 34
1312 Videm Dobrepolje
Tel. : 01/ 786 71 40
Kontakt: Jasmina Mersel Šušteršič
sikvidem@gro.sik.si

Odprta:
pon., sre., pet. od 12:30 do 19. ure, 
tor. od 8. do 15. ure,
čet. od 11. do 15. ure.

Iskanje in podaljševanje gradiva
        
Hitre povezave

Araba Oyunları Denizli Havlu cami halisi